JOM CHAT


Nama watak dan perwatakan dalam novel-novel yang diletakkan di blog ini adalah rekaan dan imaginasi penulis semata-mata. Tiada kaitan dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia.Jika terdapat persamaan, itu hanyalah secara kebetulan sahaja.Harap maklum.Monday, May 9, 2011

STACY PENAT JAWAB CERITA GOSIPOleh WAHIDUZZAMAN @ mStar Online


Foto NORAFIFI EHSAN

WALAUPUN penyanyi muda Stracie Angie Anam atau Stacy pernah memberitahu bahawa dia tidak kisah untuk berkongsi cerita peribadi dengan peminat, jauh di lubuk hatinya tetap terpalit juga perasaan rimas dan letih apabila gosip hubungannya dengan penyanyi Akim terus diperkatakan.

Apabila juara Akademi Fantasia musim keenam (AF6) ini sengaja diusik persoalan yang sama, pantas Stacy membalas: “Kenapalah orang tidak berhenti-henti bertanyakan cerita ini. Adakah cerita begini memang menjadi kesukaan peminat kita?

“Bukanlah saya keberatan untuk berkongsi cerita tetapi kenapa perlu gosip begini terus diperkatakan? Kadang-kala saya pun letih juga ditanya benda yang sama berulang-kali.”

Bercerita lanjut, Stacy yang mengakui berkawan rapat dengan Akim berkata, sekalipun mereka intim hari ini itu tidak bermakna mereka bercinta.

Malah, kenyataan itu berulang kali ditegaskan oleh penyanyi lagu Jahat ini dalam temu ramah bersama OopStarz!, baru-baru ini.

“Memang kami rapat dan selalu keluar bersama tetapi tidak hanya berdua. Selalunya kami akan keluar beramai-ramai dengan ahli keluarga atau rakan-rakan rapat.

“Pada waktu ini, apa yang boleh saya jelaskan kami tidak bercinta tetapi esok lusa itu kita tidak tahu,” tuturnya.


 
Tahun bahagia

Sebelum menyimpulkan perbualan, Stacy sempat berkongsi kebahagiaan yang dirasainya pada tahun ini.

Jelas anak kelahiran Kota Kinabalu, Sabah ini, dia merasakan bahawa tahun 2011 begitu memberangsangkan dalam kerjaya seninya.

“Saya bersyukur sangat tahun ini sangat menggembirakan saya. Kerjaya berjalan dengan lancar, undangan nyanyian juga berterusan dan saya juga akan muncul dengan album kedua tidak lama lagi.

“Album itu dijangka keluar pada Jun depan. Saya harap album itu dapat dipasarkan secepat mungkin bagi memungkinkan ia dicalonkan untuk Anugerah Industri Muzik (AIM) tahun ini.

“Apa-apa pun, semuanya masih berada dalam peringkat produksi lagi. Harap-harap, dapatlah album itu menemui peminat secepat mungkin,” akhiri penyanyi yang bakal muncul dengan lagu Kisah Dongeng, tidak lama lagi.

No comments:

Related Posts with Thumbnails